Prima pagină D:News

China ia masuri pentru reducerea poluarii

Redactia Descopera.ro | 07.03.2008 | ● Vizualizări: 56
China ia masuri pentru reducerea poluarii     no tags + zoom
Galerie foto (1)

China se afla in fata unei mari provocari: reducerea consumului de energie si reducerea poluarii in urmatorii ani, pana in 2010. Aceste masuri se impun ca urmare a expansiunii marilor industrii poluante si, in acelasi timp, mari consumatoare de energie.

Cu o economie care evolueaza rapid, oficialii de la Beijing au creat un nou plan, care vizeaza in mod special marii poluatori: acestia vor plati mai mult pentru energia si deseurile rezultate in urma activitatii industriale.
Insa in primul an de campanie, obiectivul propus nu a putut fi atins,  prin urmare autoritatile de la Beijing s-au vazut nevoite sa isi reconsidere pozitia.
“Acest an este esential  in realizarea scopurilor propuse, prin urmare este nevoie de mai multa hotarare si mai multe eforturi pentru a reduce consumul de energie si poluarea masiva”, a declarat premierul Wen Jiabao.

Pentru a-si atinge obiectivul fixat pentru anul in curs, China va lua o serie de masuri care va viza evaluarea performantelor, monitorizarea dezvoltariii sectorului energetic si a industriilor poluante.
Pana la sfarsitul acestui an, autoritatile vor inchide micile centrale energetice si vor cere ca peste 80% dintre cladirile care sunt in curs de constructie sa indeplineasaca standardele necesare economisirii de energie.

Sursa: Reuters
 

Tag-uri: China | poluare | industrie | energie