Home » D:News » Australia spune “Nu” poluarii cu carbon

Australia spune “Nu” poluarii cu carbon

Australia spune “Nu” poluarii cu carbon
Publicat: 03.07.2008
Marile companii australiene vor fi obligate sa isi inchida portile in cazul in care vor continua sa emita dioxid de carbon in atmosfera la aceeasi capacitate ca in prezent, anunta autoritatile australiene.

Guvernul australian spera ca cel putin pana in anul 2010, toate sursele de emisii de carbon in atmosfera sa fie drastic restrictionate, in ciuda riscurilor economice si a framantarilor sociale inerente unei astfel de angajament national, propus inca de la inceputul acestui an si adoptat in urma cu cateva zile.
“Cand costurile nu pot fi acoperite, iar eficienta energetica scade, afacerile pur si simplu vor avea de suferit. Stiu ca suna ca o ieftina afirmatie apocaliptica, dar se pare ca asta este viitorul spre care ne indreptam”, declara Greg Gailey, presedinte al Consiliului Afacerilor din Australia.

Acesta tara din emisfera sudica si-a propus sa reduca emisiile de gaze cu pana la 60% pana in anul 2050, in ciuda oricarui risc asumat pentru economia australiana.
Australia este responsabila pentru 1,2 din emisiile de carbon la nivel planetar, dar este unul dintre cei mai mari poluatori pe cap de locuitor, din cauza faptului ca este cel mai mare exportator de carbuni si in acelasi timp se bazeaza foate mult pe folosirea combustibililor fosili pentru producerea energiei.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase