Home » D:News » Anaconda- solutia crizei energetice

Anaconda- solutia crizei energetice

Anaconda- solutia crizei energetice
Publicat: 04.07.2008
Chiar daca pare o idee demna de un film SF, folosirea unor mecanisme de cauciuc, asemanatoare temutilor serpi anaconda, ar putea reprezenta solutia la criza energetica intampinata la nivel global, anunta DailyMail.

Dispozitivul numit Anaconda, nu este altceva decat un generator electric ce va putea converti energia valurilor in energie electrica, ieftina si ecologica, anunta oamenii de stiinta Francis Farley si Rod Rainey, inventatorii aparatului. Acestia sunt convinsi ca Anaconda, prin costurile sale reduse, va deveni o alternativa viabila a turbinelor eoliene, mult mai scumpe si mai dificil de construit. Cei doi inventatori spera in maxim 5 ani, Anaconda sa intre in productia de masa.

Generatorul de cauciuc poate fi ancorat la distante de pana la 4 kilometri de tarm si chiar si la adancimi de cateva zeci de metri. Testele realizate la Universitatea Southampton au arata ca un singur Anaconda poate produce zilnic pana la un megawatt, ceea ce ar insemna energie pentru cateva sute de locuinte, anunta cei doi cercetatori britanici.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase