Home » D:News » Cibernetica va intra in spatiul cosmic

Cibernetica va intra in spatiul cosmic

Cibernetica va intra in spatiul cosmic
Publicat: 08.07.2008
The Extraterestrial Vegetation Evaluator (EVE) este noul aparat robotizat care va fi atasat in viitorul apropiat atat navetelor cosmice, cat si satelitilor de cercetare si de preluare de date, anunta NASA. Cu ajutorul acestuia, cercetatorii americani spera sa poate monitoriza si observa mai eficient eventualale urme de viata extraterestra.

Proiectul a fost demarat in urma cu putin timp de catre o divizie a NASA. In cadrul acestuia, cercetatorii au conceput o naveta cosmica autonoma si module de deplasare adiacente. Acestea vor putea coopera intre ele si vor fi capabile sa ia cele mai bune decizii referitoare la noile realitati cu care se vor confrunta in explorarea noilor lumi galactice.

“Misiunea de pe Titan va beneficia de un balon care va gravita pe orbita acestuia,  de unde va transmite datele obtinute, in direct, modulelor care vor cerceta in acelasi timp suprafata lui Titan“, declara Wolfgang Fink, fizician in cadrul California Institute of Technology din Pasadena.
Sperantele cercetatorilor se bazeaza pe ultimile descoperiri din domeniul ciberneticii, care odata aplicate robotilor de cercetare intergalactici, vor permite acestora sa surprinda si sa investigheze in acelasi timp anomaliile aparute in misiunile lor, cum s-a intamplat in cazul gheizerelor de pe Enceladus, Luna lui Saturn sau alunecarilor de teren de pe Marte.

Sursa: Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase