Home » D:News » Marea Britanie spune “Nu” expansiunii biocombustibililor

Marea Britanie spune “Nu” expansiunii biocombustibililor

Marea Britanie spune “Nu” expansiunii biocombustibililor
Publicat: 08.07.2008
Marea Britanie vrea sa incetineasca adoptarea pe scara larga a combustibilor bio, de teama ca preturile la hrana vor creste foarte mult, iar mediul va suferi un dezechilibru.

Ruth Kelly, secretar al Ministerului Transporturilor din Marea Britanie a declarat ca utilizarea biocombustibililor inseamna mai putine emisii de carbon, insa exista foarte multe intrebari legate de utilizarea lor.
Cresterea necontrolata a acestor plante ar putea distruge suprafetele insemnate de padure.
Oficialul a declarat ca guvernul este la curent cu faptul ca biocombustibilii joaca un rol important in reducerea emisiilor de carbon si in lupta impotriva schimbarii climatului.

“Trebuie sa actionam cu grija pana cand vom fi siguri ca expansiunea acestor culturi va avea riscuri minime si beneficii maxime, fara a afecta mediul in vreun fel.”, a adaugat Ruth Kelly.
Declaratia acesteia vine in intampinarea intentiei Parlamentului european de a vota o lege care prevede ca pana in anul 2020, un procent de 10% din combustibilul utilizati in transporturi sa fie bio.
Secretarul Mininsterului Mediului, Hilary Benn, a adaugat: “Pentru a preveni schimbarea climatului trebuie sa actionam acum, dar asta nu inseamna ca trebuie sa folosim  necontrolat anumiti biocombustibili, care pot face mai mult rau decat bine.”

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase