Home » D:News » Uraganul Bertha socheaza oamenii de stiinta

Uraganul Bertha socheaza oamenii de stiinta

Publicat: 09.07.2008
Uraganul Bertha socheaza oamenii de stiinta
Uraganul Bertha si-a modificat intensitatea in numai cateva ore, devenind, in doar doua zile de la formare, o puternica furtuna de gradul trei, anunta meteorologii americani citati de National Geographic.

Luni, la ora 3 dimineata, Bertha devenise deja un uragan, cu vanturi ce atingeau viteze de pana la 120 de kilometri pe ore. Specialistii de la National Hurricane Center (NHC) din Florida, care observasera fenomenul, anuntau atunci ca intensitatea acestuia nu va creste cu mult peste valorile deja existente. Si cu toate acestea, 12 ore mai tarziu, vantul capatase viteze de pana la 185 de kilometri pe ora, pentru ieri, intensitatea acestuia sa ajunga la 193 de kilometri pe ora. Ceea ce a produs acest fenomen neobisnuit ramane un mister.

„Pur si simplu, nu putem oferi o explicatie privitor la ce se intampla cu Bertha. Nu a existat niciun motiv ca uraganul sa se intensifice atat de brusc. Tot ce putem spune este ca aceasta schimbare ne-a surpins pe toti”, declara Richard Pasch, specialist NFC.

Deoarece Bertha s-a format la peste 1300 de kilometri de coasta americana, nu exista nicun pericol imediat la adresa populatiei din zona. Si totusi, specialistii anunta ca, in situatia in care uraganul va atinge Statele Unite ale Americi, va avea loc o noua catastrofa de genul celor din ultimii ani, atunci cand uraganele Katrina si Andrews au devastat mai multe orase americane.

Sursa:National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase