Home » D:News » Rusia va pedepsi statele pro-americane

Rusia va pedepsi statele pro-americane

Marc Ulieriu 07.10.2008
Rusia va pedepsi statele pro-americane
Rusia trebuie sa-si foloseasca toate atuurile economice si politice plus legaturile militare cu Asia pentru a pedepsi astfel statele europene care sunt de acord cu gazduirea de rachete americane, declara un important analist politic rus.

Comentand pe marginea tratatului semnat de Cehia si Statele Unite cu privire la construirea bazelor militare americane pe teritoriul ceh, colonelul-general Leonid Ivanov, conducatorul Academiei de Stiinte Geopolitice din Moscova declara : “Rusia nu trebuie sa se limiteze la repectarea tratatelor semnate. Trebuie sa avem un plan intocmit de Consiliul de Securitate al Rusiei si sa actionam astfel nestingheriti la toate nivelele, economic, politic si militar."

Moscova s-a opus in mod categoric amplasarii a 10 rachete americane pe teritoriul Poloniei si Cehiei, vazand in acest act o agresiune si o intimidare fatisa a Statelor Unite la adresa sa. Pe de alta parte, Washingtonul declara in mod categoric ca bazele sala militate din cele doua tari europene sunt destinate protejarii acestora de un eventual atac din partea Iranului. La nivel ecomomic Rusia va restrictiona toate importurile si exporturile catre tarile europene care vor permite americanilor sa-si construiasca baze militare pe teritoriile lor. De asemenea, Rusia si-a consolidat deja relatiile economico-militare cu tari precum Iran, India si China in vedere constituirii unei noi aliante contra ambitiilor hegemonice ale Wahsingtonului, adauga Leonid Ivanov.

Sursa: Ria Novosti