Home » D:News » Sexul la 70, mai bun ca in tinerete

Sexul la 70, mai bun ca in tinerete

Sexul la 70, mai bun ca in tinerete
Publicat: 14.07.2008
Conform unui studiu efectuat in Suedia, in prezent, persoanele de varsta a treia intretin relatii sexuale mai dese decat generatiile din deceniile trecute.

In particular, femeile care au luat parte la acest studiu se declara multumite de vietile lor sexuale.
Studiul a fost demarat de catre British Medical Journal in colaborare cu cercetatorii Deparamentului de Sexualitate Umana din cadrul Universitatii din Goteborg, Suedia.
“Studiul nostru demonstreaza ca intr-o tara bogata, majoritatea persoanelor varstnice considera actul sexual drept o parte naturala a vietii de dupa pensionare”,  conchide Peggy Kleinplatz, cercetator in cadrul acestui proiect.

Au fost intervievate grupuri de septuagenari din periodele 1971-72, 1976-77, 1992-93 si 2000-01. In totalitate, mai mult de 1 500 de persoane trecute de 70 de ani au fost intervievate asupra unor aspecte de genul disfunctiilor sexuale, activitatii sexuale si armonizarii conjugale.
Autorii studiului au mai descoperit ca de-a lungul unei perioade de 30 de ani,  numarul persoanelor de 70 de ani care declarau ca au o viata sexuala activa a crescut simtitor.

Sursa: CBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase