Home » D:News » China ajunge pe Luna inaintea SUA

China ajunge pe Luna inaintea SUA

China ajunge pe Luna inaintea SUA
Publicat: 15.07.2008
China este capabila sa repete experienta Statelor Unite din 20 iulie1969, si sa trimita un astronaut pe Luna in urmatorii 10 ani, anunta administratorul NASA, Michael Griffin, pentru ziaristii BBC.

NASA si-a propus o noua misiune selenara tocmai in anul 2020, atunci cand, pentru aselenizare, va fi folosita noua nava spatiala Orion. Specialistii americani sunt, insa, de parere ca pana la acea data, pe satelitul natural al Terrei va flutura un nou steag, avand de data aceasta doar cinci stele in loc de 50.

„Este sigur acum ca daca agentia spatiala chineza vrea sa trimita un om pe Luna, o va putea face inaintea Statelor Unite. Din punct de vedere tehnologic, sunt perfect capabil sa intreprinda o astfel de expeditie”, declara Griffin. Cu toate aceste, autoritatile chineze au negat orice intentie de a trimite o naveta spatiala pe Luna.

Un raport NASA arata ca suprematia americana in spatiu este serios concurata de noi tari, altele decat fostul rival, Rusia. Conform acestuia, daca in China evolutia tehnologica poate permite deja expeditiile in afara atmosferei terestre, India pare a fi una din tarile cu o dezvoltare extrem de puternica la nivelul tehnologiei spatiale. De asemenea, Agentia Spatiala Europeana si-a anuntat deja intentia de a intreprinde o noua expeditie pe Marte, cel mai probabil in 2013, cu scopul de a descoperi eventuale urme de viata moleculara.

Sursa: BBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase