Home » D:News » Foloseste computerul sau esti concediat!

Foloseste computerul sau esti concediat!

Foloseste computerul sau esti concediat!
Publicat: 18.07.2008
Noul presedinte al Rusiei a avut surpriza sa descopere ca multi dintre oficialii guvernamentali nu stiu sa foloseasca computerul. Acesta le-a oferit un ragaz diplomatilor pentru a se initia in tainele calculatorului, amenintandu-i cu concedierea in cazul in care nu se vor adapta timpurilor moderne.

“Ori vor invata, ori vor fi dati afara”, declara noul presedinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, in varsta de 42 de ani. “Nu putem angaja oameni care nu stiu sa scrie sau sa citeasca. Aptitudinile PC sunt echivalente cu acestea, in zilele noastre.”

Odata cu preluarea mandatului, in luna mai a anului curent, presedintele a anuntat ca misiunea sa este sa modernizeze Rusia si sa lupte impotriva coruptiei persuasive. Acesta este de parere ca daca guvernul si-ar desfasura o mai mare parte a activitatii in spatiul online, transparenta ar fi sporita si prin urmare, coruptia ar fi mai dificil de ascuns.

Pana in prezent, presedintele s-a declarat dezamagit de faptul ca desi de cativa ani se discuta despre posibilitatea crearii unui guvern “electronic”, putine lucruri au fost facute in acest sens, in mare parte din cauza faptului ca sunt putini functionari care stapanesc notiuni legate de computer si navigare pe internet.
“Civilii care nu au cunostinte de calculator nu pot fi eficienti la locul de munca”, a declarat presedintele in cadrul unei emisiuni televizate. “Manuirea computerului ar trebui sa fie una dintre conditiile esentiale pe care un angajat trebuie sa o indeplineasca.”

Sursa: Fox News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase