Home » D:News » Liderii cu viziune sunt solutia impotriva incalzirii climatului

Liderii cu viziune sunt solutia impotriva incalzirii climatului

Liderii cu viziune sunt solutia impotriva incalzirii climatului
Publicat: 21.07.2008
Lumea are nevoie de lideri cu viziune pentru a face fata schimbarilor negative care afecteaza in prezent planeta, ale caror efecte sunt modificarile radicale ale climatului, inflatia ridicata si incetinirea ritmului ascendent al economiei, anunta un raport al New Economics Foundation, intitulat “A New Green Deal”.

Autorii acestui studiu care incearca sa propuna solutii pentru a incetini efectele negative ale schimbarilor care afecteaza in egala masura intreaga populatie a globului, sunt de parere ca economia secolului XXI ar trebui sa tina cont de schimbarea climatului, cresterea pretului hranei si a combustibilului.
Punctele-cheie ale raportului promoveaza ideea ca in viitorul apropiat fiecare casa ar trebui sa-si genereze singura energia, banii ar trebui investiti in sursele de energie ecologice, iar producerea de carbon ar trebui taxata conform impactului pe care il are asupra mediului.

“Criza creditelor, asociata cu cresterea brusca a preturilor la mancare si combustibil, incalzirea globala pe termen lung, luate impreuna, sunt pe cale sa creeze furtuna perfecta”, este de parere Andrew Simms, director NEF, o organizatie independenta care sustine studiul “A New Green Deal”.
“Inainte ca situatia sa devina disperata, ar trebui sa intocmim un plan bine pus la punct care sa combata toate obstacolele acestui nou fenomen cu care avem de-a face.”

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase