Home » D:News » Rolls Royce-ul lui Saddam Hussein va fi vandut online

Rolls Royce-ul lui Saddam Hussein va fi vandut online

Rolls Royce-ul lui Saddam Hussein va fi vandut online
Publicat: 24.07.2008
Una dintre putinele limuzine recuperate in stare de functionare, apartinand fostului dictator irakian, Saddam Hussein, a fost scoasa la vanzare pe celebrul portal eBay, anunta agentia de presa Ananova.

Automobilul de lux va avea un pret de pornire de 185.000 de lire sterline (368.000 de dolari americani), si va intra in posesia noului proprietar inpreuna cu actele ce dovedesc provenienta sa. Atat Saddam Hussein cat si cei doi fii ai sai, in special Uday, erau recunoscuti pentru pasiunea lor vis-a-vis de masinile de colectie. Cu toate acestea, cel putin trei sferturi dintre automobilele aflate in posesia acestora au fost distruse de bombardamente, dupa cu fusesera folosite ca baricade la intrarea in complexul prezidential din Bagdad.

Limuzina Rolls Royce a fost descoperita in subsolul unuia dintre palatele lui Saddam Hussein, in 2003, la scurt timp dupa ocuparea capitalei irakiene de catre trupele americane. Chiar daca sistemul stereo al masinii a disparut la scurt timp dupa descoperirea automobilului, un nou sistem de lux va fi montat inainte de cumpararea acestuia.

Sursa: Ananova

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase