Home » D:News » Obezitatea este contagioasa

Obezitatea este contagioasa

Obezitatea este contagioasa
Publicat: 25.07.2008
Persoanele care isi petrec timpul in compania colegilor supraponderali risca sa aiba, la randul lor, probleme cu greutatea, se anunta intr-un studiu al medicilor britanici, citat de DailyMail.

Oamenii sunt influentati in subconstient de greutatea celor din jurul lor, ceea ce ar putea duce la o crestere semnificativa a numarului de persoane obeze in urmatorul deceniu, afirma cercetatorii. Problema cea mai mare este la nivel psihologic, considera Andrew Oswald, unul dintre medicii implicati in proiect.

Conform acestuia, foarte putini oameni accepta ideea ca sunt grasi, privind greutatea lor crescuta ca o normalitate. O astfel de conceptie ar putea sa destabilizeze ideile despre numarul optim de kilograme pe care il are o persoana si, implicit, sa duca la o crestere a numarului de indivizi obezi.

Studiul a fost efectuat pe 27.000 de adulti supraponderali din 29 de tari europene. Concluzia cercetatorilor a fost una socanta: doar o 30% dintre cei intervievati recunosteau ca au, intr-adevar, probleme cu kilogramele in plus.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase