Home » D:News » Ultima moda a hotilor britanici – furtul de rechini

Ultima moda a hotilor britanici – furtul de rechini

Ultima moda a hotilor britanici – furtul de rechini
Publicat: 30.07.2008
Un exemplar extrem de rar din specia australiana Atelomycterus macleayi, a fost sustras de hoti dintr-un parc acvatic din Hampshire, se arata intr-un comunicat al politiei locale, citat de Sky News.

Furtul este cu atat mai grav cu cat femela de rechin este singura de acest gen din Marea Britanie, specia australiana fiind una extrem de rara, anunta Peter Newman,proprietarul parcului acvatic. Acesta declara ca nu a auzit niciun zgomt, dar ca i s-a parut ciudat ca luminile din sala rechinilor erau aprinse in miez de noapte.

Femela-rechin a fost achizitionata in anul 2007 de la o gradina zoologica din Indonezia in schimbul sumei de 2500 de lire sterline (aproximativ 5000 de dolari), si tocmai daduse nastere la sase pui. „Ne va fi foarte greu sa ajutam puii sa supravietuiasca in lipsa mamei lor. Trebuie sa recuperam femela cat de repede, altfel acestia vor pieri”, anunta acelasi Newman, cel care s-a declarat dispus sa plateasca o recompensa substantiala hotilor.

Autoritatile considera ca hotii nu vor putea comercializa rechinul tocmai datorita unicitatii acestuia si spera ca ii vor depista in curand.

Sursa:SkyNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase