Home » D:News » China isi intensifica activitatile in Arctica

China isi intensifica activitatile in Arctica

China isi intensifica activitatile in Arctica
Publicat: 30.07.2008
China intentioneaza sa instaleze prima sa statie subacvatica in Oceanul Arctic, cu scopul declarat de a monitoriza atat viata marina, cat si schimbarile pe termen lung ale ecosistemului arctic, produse ca urmare a interventiei umane, anunta agentia Xinhua.

Sistemul de observatie va colecta date despre temperatura, salinitatea apei si viteza curentiilor acvatici la adancimi variabile, in Marea Ciukotkai, unde curentii din Atlantic si Pacific converg in stramtoarea Bering. Oamenii de stiinta chinezi vor monitoriza impactul acestor schimbari asupra climei Chinei.
“O statie mobila pentru studiul vietii marine va fi instalata in apropierea statiei de monitorizare”, declara Chen Hong Xi, unul dintre cei 122 membri ai expeditiei care va porni in acesta luna la bordul spargatorului de gheturi Xuelong, din portul Shanghai.

China isi sporeste activitatea de cercetare si monitorizare in cadrul ambilor poli ai Pamantului, in contextul in care incalzirea globala si cresterea pretului resurselor naturale atrag interesul international asupra Arcticii si Antarcticii.
Ca urmare a acestui proiect, China isi va construi o noua statie de cercetari in Dome A, cel mai inalt punct din Antarctica.

Sursa: Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase