Home » D:News » Era Tera va revolutiona lumea

Era Tera va revolutiona lumea

Era Tera va revolutiona lumea
Publicat: 31.07.2008
Tera este prescurtarea de la Terabyt, o noua unitate de stocat informatii pe hard disk. Conform lui Jim Pascoe de la Hitachi Global Storage Technologies, un astfel de terabyt poate stoca 250 000 de cantece in format digital sau 1000 de ore de video standard.

In prezent, un astfel de terabyt costa circa 250 $, o patrime din pretul initial de acum patru ani cand a aparut pe piata, conform declaratiilor lui Jim Pascoe.
Filiala gigantului Hitachi din San Jose, California, a creat noul concept revolutionar in materie de stocare digitala, programele sale de cercetari in acest domeniu avand o continuitate de peste 30 de ani.

In trei studii separate demarate de Hitachi Technologies in Statele Unite, Marea Britanie si China, responsabilii companiei au reusit sa cuantifice dimensiunea informatiilor stocate de clientii lor pe hard drive-uri, precum si costurile acestora in preturi locale.
Astfel, Tera a reusit sa realizeze visul celor de la Hitachi de a vinde unitati de stocare cu o capacitate uriasa, catre milioane de clienti.

Sursa: San Francisco Gate
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase