Home » D:News » Practica mumificarii exista in Grecia antica

Practica mumificarii exista in Grecia antica

Practica mumificarii exista in Grecia antica
Publicat: 31.07.2008
O echipa de cercetare mixta, formata din cercetatori suedezi si greci, a gasit dovezi ale practicii imbalsamarii in Grecia romana. Cu ajutorul analizelor fizico-chimice si a unor metode histologice, a fost posibila demonstrarea faptului ca anumite rasini, uleiuri si condimente au fost folosite la imbalsamarea unei femei de aproximativ 55 de ani, descoperita in nordul Greciei.

Este pentru prima data cand practica mumificarii in Grecia anului 300 este sustinuta de o multitudine de dovezi. Ramasitele unei femei de aproximativ 55 de ani, care a trait in Grecia, in perioada ocupatiei romanice, si care beneficia de un statut social inalt, au fost descoperite in nordul Greciei, fiind ulterior transferate in custodia muzeului din Salonic.

Buna conservare a acestora a permis o analiza variata asupra tesututilor. Pe langa analiza macroscopica si antropologica, s-au efectuat si teste cu ajutorul unor spectometre si a unor tehnici bazate pe uzul electronilor.
Aceste analize detaliate au revelat prezenta mai multor substante folosite la imbalsamare, printre care mirt, grasimi si rasini, insa nu s-a putut aproxima care este contributia exacta a sicriului din perioada Greciei romane in ceea ce priveste conservarea.
Descoperirea aduce noi informatii asupra metodelor de prezervare a tesuturilor si asupra uzului substantelor anti-bacteriale si anti-oxidante in cadrul practicilor mortuare din Grecia romana.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase