Home » D:News » Viata in doi scade riscul aparitiei Alzheimer-ului

Viata in doi scade riscul aparitiei Alzheimer-ului

Viata in doi scade riscul aparitiei Alzheimer-ului
Publicat: 01.08.2008
Traiul in comun scade riscul aparitiei bolii Alzheimer sau a altor boli mintale, au anuntat psihologii din cadrul Institutului Karolinska din Suedia.

“Pentru mine este un inceput promitator. Este primul studiu pe care il efectuam in ceea ce priveste bolile psihice, iar rezultatele sunt uimitoare. Ele indica o corelatie puternica intre acest factor social si aparitia bolilor mintale.”, declara Krister Hakansson, coordonatoarea acestui studiu.

Noua descoperire se bazeaza pe informatiile culese in urma unui studiu larg, in cadrul caruia au fost examinate 2 000 de persoane la varsta de 50 de ani, si re-examinate dupa inca 21 de ani.
Studiile anterioare au aratat ca o viata activa, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, poate reduce riscul aparitiei bolilor mintale. De vreme ce o viata in doi reprezinta, in mod normal, o stimulare intelectuala si sociala, scopul acestui nou studiu a fost stabilirea importantei pe care o are prezenta unui partener de viata in diminuarea riscului aparitiei bolilor psihice.
Rezultatele au aratat ca persoanele care traiesc cu un partener sunt cu 50% mai putin predispusi sa dezvolte o boala mintala.

Sursa: Science Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase