Home » D:News » Cum ar arata Terra in lipsa vietii?

Cum ar arata Terra in lipsa vietii?

Cum ar arata Terra in lipsa vietii?
Publicat: 04.08.2008
Imaginea Pamantului, golit de plante, ape si de structurile construite de om, intr-un cuvant, in lipsa vietii, a fost creata de o echipa formata din 15.000 de specialisti din 79 de tari, in cadrul unui proiect denumit OneGeology, anunta DailyMail.

„Oamenii de stiinta si-au propus sa dezvaluie structura subterana a planetei, acelasi lucru pe care Google Earth l-a facut cu suprafata Terrei”, declara Ian Jackson, coordonatorul echipei de specialisti. O astfel de harta, realizata in premiera, este extrem de importanta pentru descoperirea resurselor subterane importante, dar si pentru studierea unor fenomene naturale complexe, asa cum ar fi cutremurele sau vulcanii”, continua acesta.

Proiectul a costat „doar” 500.000 de lire sterline, asta si datorita faptului ca oamenii de stiinta au ales sa lucreze gratuit. Realizarea sa a durat mai putin de un an, iar produsul final a fost creat dupa ce zeci de mii de studii geologice, cuprinzand fiecare zona a Terrei, au trecut prin filtrul cercetatorilor.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase