Home » D:News » Ce nu a spus NASA despre expeditia pe Marte

Ce nu a spus NASA despre expeditia pe Marte

Ce nu a spus NASA despre expeditia pe Marte
Publicat: 05.08.2008
In urma cu numai o saptamana, specialistii NASA aduceau in fata opiniei publice o descoperire de senzatie: apa exista pe Marte. Sonda spatiala Phoenix preleva pentru prima oara in istorie o mostra de apa de pe o alta planeta din sistemul solar. Dar oare au spus cercetatorii americani tot adevarul? Mai multe agentii de presa anunta ca o descoperire si mai importanta a fost trecuta, deliberat, sub tacere.

Ziaristii de la cunoscuta publicatie americana, Aviation Week & Space Technology, citeaza o sursa de la NASA, sursa ramasa sub anonimat, care pretinde ca agentia spatiala a trimis un document secret la Casa Alba, in care se afla dovezi certe ale existentei vietii pe planeta Marte, chiar daca este vorba de viata microbiana.

Raportul ar mai contine, conform ziaristilor dela Aviation Week & Space Technology, date referitoare la potentialul Planetei Rosii de a sustine viata, chiar daca datele se refera doar la suprafata explorata de sonda spatiala Phoenix. Oficialii NASA s-au abtinut de la orice comentarii, confirmand doar ca un raport mult mai amanuntit decat cel prezentat oficial la 31 iulie 2008 exista in realitate. NASA va face publice informatiile din acest raport in luna decembrie a acestui an, numai in situatia in care guvernul american isi va da acordul.

Posibilitatea ca Phoenix sa fi aterizat intr-o zona contaminata cu bacterii de sondele spatiale Viking 1 si Viking 2 este aproape nula, sustin ziaristii americani, zona de amartizare a acesteia fiind la mai multi kilometri departare de suprafetele in care au amartizat navetele din expeditiile anterioare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase