Home » D:News » 21 de miliarde de dolari in schimbul pastrarii Amazoniei

21 de miliarde de dolari in schimbul pastrarii Amazoniei

21 de miliarde de dolari in schimbul pastrarii Amazoniei
Publicat: 07.08.2008
Presedintele brazilian Luiz Ignacio Lula da Silva a semnat recent un decret pentru crearea unei fundatii destinata strangerii de fonduri din partea tarilor dezvoltate, cu scopul declarat al protejarii padurii amazoniene si combaterii efectelor incalzirii globale in Brazilia.

Oficialii declara ca fundatia are ca scop principal strangerea sumei de 21 miliarde $ pana in anul 2021. Suma va fi folosita pentru finantarea proiectelor de dezvoltarea durabila care promoveaza alternative pentru defrisarile padurii amazoniene, protejarea ecosistemelor deja existente si dezvoltarea noilor tehnologii de protectie a mediului.
“Brazilia isi asuma responsabilitatea de a proteja Amazonia si se implica in combaterea incalzirii globale. Sunt unele tari care vorbesc despre protectia mediului ca si cum ele ar detine Amazonul. Dar noi, brazilienii, suntem constienti de ceea ce Amazonul reprezinta atat pentru umanitate, cat si pentru Brazilia”, a declarat presedintele da Silva in cadrul conferintei de presa prilejuite de lansara noii fundatii.
Ministrul Mediului din Brazilia, Carlos Minc afirma ca activitatea fundatiei este necesara pentru promovarea unui nou model de dezvoltare economica pe principii ecologice pentru acesta zona atinsa de saracie si mizerie.
“Razboiul nostru nu este contra numarului de defrisari produse luna trecuta, ci contra unui model negativ care lasa oamenii saraci si distruge padurea ecuatoriala”, declara in continuare ministrul Carlos Minc.
Defrisarile si incendierile padurii amazoniene polueaza atmosfera Terrei cu circa 400 milioane tone de dioxid de carbon anual.  Un studiu recent dat publicitatii de organizatia ecologista Imazon,  estimeaza ca la fiecare minut in Amazonia este defrisata suprafata echivalenta unui teren de fotbal.

Sursa: MSNBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase