Home » D:News » Tokyo va fi prima capitala dotata cu benzinarii electrice

Tokyo va fi prima capitala dotata cu benzinarii electrice

Tokyo va fi prima capitala dotata cu benzinarii electrice
Publicat: 08.08.2008
Compania Tokyo Electric Power Co (TEPCO) a anuntat ca va construi 200 de statii de reincarcare a bateriilor electrice ale masinilor care folosesc aceasta tehnologie, se arata in publicatia nipona, Nikkei Business Daily.

TEPCO a pus la punct un dispozitiv care permite automobilelor electrice sa parcurga 40 de kilometri cu o incarcare de 5 minute, si 60 de kilometri daca bateriile sunt incarcate timp de 10 minute. Companiile Nissan si Mitsubishi Motors au anuntat deja ca primele masini 100% electrice vor aparea pe piata japoneza chiar de anul viitor, asta si ca un raspuns la reactiile tot mai vehemente ale gruparilor ecologiste cu privire la emisiile de dioxid de carbon eliminate in atmosfera in urma arderilor combustibilor fosili.

Firma nipona care va construi statiile electrice a anuntat o extindere a planurilor pentru anul 2010, atunci cand alaturi de benzinariile electrice vor fi construite si magazine, banci si oficii postale, urmand ca numarul instalatiilor de reincare a bateriilor auto sa creasca la peste 1000.

Sursa:Nikkei Business Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase