Home » D:News » Ploi extreme se vor abate asupra Terrei

Ploi extreme se vor abate asupra Terrei

Ploi extreme se vor abate asupra Terrei
Publicat: 08.08.2008
Fenomenul incalzirii globale va face ca ploile sa devine extrem de puternice si sa se intample mult mai frecvent decat se anticipase pana in prezent, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Reading, Marea Britanie.

Un asemenea scenariu poate deveni realitate in urmatorii ani si poate aduce un val nemaivazut de inundatii, daune si raspandirea puternica a unor boli precum malaria, sustine Richard P. Allan, unul dintre coautorii studiului.

Oamenii de stiinta au analizat datele oferite de satelitii artificiali ai Pamantului cu privire la tornadele care au avut loc din 1988 si pana in anul 2004. Studiera acestora arata ca de-a lungul in aceasta perioada, intensitatea rafalelor de ploaie a devenit din ce in ce mai puternica.

„Daca procesul incalzirii globale nu va fi stopat, furtunile care vor veni vor fi de-a dreptul catastrofale. Cu fiecare grad Celsius in plus, sansele ca ploile comune sa devina veritabile uragane sunt de peste 60%”, declara acelasi Richard P. Allan.

Ultimele rapoarte arata ca pana la finalul secolului XXI, temperatura globala va creste cu pana la 2-4 grade Celsius.

Sursa:National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase