Home » D:News » Bigfoot s-a dovedit a fi un costum de Halloween

Bigfoot s-a dovedit a fi un costum de Halloween

Bigfoot s-a dovedit a fi un costum de Halloween
Publicat: 20.08.2008
O stire de senzatie facea inconjurul lumii saptamana trecuta – fusese descoperit primul cadavru de Bigfoot, celebra creatura hibrid om-maimuta, din istorie. Dezamagirea a pus insa stapanire pe cei care credeau cu tarie in existenta acestuia, atunci cand s-a dovedit ca totul nu a fost decat o farsa pusa la cale de doi tineri americani, anunta FoxNews.

Cadavrul indelung mediatizat, inclusiv intr-o controversata conferinta de presa, nu era altceva decat un costum de Halloween. Poate cel mai afectat dintre toti ar trebui sa fie chiar cel care a sustinut sus si tare autenticitatea ramasitelor, Tom Biscardi, un pasionat al temelor legate de Bigfoot, cel care a platit, se pare, 50.000 de dolari pentru a intra in posesia „cadavrului”.

Steve Kulls, unul dintre medicii care s-a ocupat de analiza asa ziselor mostre de ADN, recoltate de la specimenul in cauza, s-a declarat dezamagit de cele intamplate. „Am primit mai multe mostre de par si de tesut. Daca ADN-ul s-a dovedit a fi 96% uman si 4% de opossum, parul s-a comportat ca si cum ar fi fost realizat din material plastic. In momentul in care a fost supus unor temperaturi ridicate, acesta s-a tranformat, pur si simplu intr-o minge de cauciuc”.

Tom Biscardi a recunoscut, la randul sau, faptul ca specimenul cumparat cu o suma imensa nu era altceva decat un costum de cauciuc. A fost ultima sa declaratie inainte de a refuza sa mai discute cu presa din motive de sanatate.

„Probabil ca tinerii care au anuntat descoperirea, Matthew Whitton si Rick Dyer, au intentionat sa isi promoveze mica afacere cu suveniruri Bigfoot. Din pacate, lucrurile au luat o turnura care i-a depasit total. Pot spune, cu siguranta, ca nu sunt cele mai inteligente persoane din lume. Pe de alta parte, sunt surprins de ignoranta lui Biscardi, si de faptul ca acesta s-a lasat atat de usor pacalit”, sustine Loren Coleman, proprietarul unui website dedicat criptozoologiei.

Sursa: FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase