Home » D:News » Cainii pot deosebi binele de rau

Cainii pot deosebi binele de rau

Cainii pot deosebi binele de rau
Publicat: 22.08.2008
Cainii devin mai inteligenti pe masura ce petrec timpul in compania oamenilor si pe masura ce invata norme morale elementare, anunta oamenii de stiinta austrieci de la Universitatea din Viena.

Testele efectuate pe mai multe exemplare canine a demonstrat ca acestea au un puternic simt al echitatii, sustin cercetatorii. Astfel, un caine care primea recompensa in momentul in care isi ridica labele din fata, a insistat sa repete gestul timp de aproape 30 de minute in momentul in care i s-a refuzat rasplata. Prin comparatie, acelasi test efectuat simultan pe doua exemplare, dintre care doar unul primea recompensa, a aratat ca patrupedul vaduvit de rasplata a incetat jocul in numai cateva minute.

„Cainii au o puternica adversitate fata de inechitate. Ar fi prea mult sa il numim un spirit al dreptatii dar, cu siguranta, se aseamana cu acesta. Mai mult, uitati-va la cainii domestici si la cat de rar se implica acestia in lupte cu adversarii lor, lucru normal de altfel, in lumea animala. Este evident ca aceste patrupede pot invata reguli sociale elementare”, declara Friederike Range, unul dintre specialistii vienezi.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase