Home » D:News » O iarna catastrofala a fost prezisa pentru anul 2008

O iarna catastrofala a fost prezisa pentru anul 2008

O iarna catastrofala a fost prezisa pentru anul 2008
Publicat: 26.08.2008
Una dintre cele mai vechi si mai prestigioase publicatii americane, Almanahul Fermierului, publicatie care apare neintrerupt de 192 de ani si care si-a creat o puternica reputatie in anuntarea cu exactitate a fenomenelor meteorologice, a socat audienta prezicand o iarna catastrofala care va avea loc chiar in acest an, anunta Fox News.

Editia pentru anul 2009 care a fost publicata saptamana trecuta sustine ca peste doua treimi din suprafata Americii de Nord va infrunta temperaturi cu mult sub media obisnuita. „Va fi un eveniment catastrofal pentru milioane de oameni”, sustine editorul sef al respectatei publicatii, Peter Geiger.

Almanahul are un tiraj de circa 3,5 milioane de exemplare si si-a format o reputatie solida din a face preziceri meteorologice pentru doi ani in avans. In ciuda metodelor neortodoxe folosite de Caleb Weatherbee, meteorologul publicatiei in cauza, cel care sustine ca poate prevedea schimbarile climatice in functie de pozitia planetelor din sistemul nostru solar, oamenii de stiinta raman sceptici.

„Este aproape imposibil ca asemenea predictii sa fie facute cu mai mult de o saptamana inainte schimbarilor meteo. In fapt, meteorologii avizati prevad o iarna mai calda decat in mod obisnuit. Doar timpul va dovedi cine a avut dreptate”, sustine Ed O’Lenic, seful Centrului pentru Predictii Meteorologice din Statele Unite ale Americii.

Sursa: FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase