Prima pagină D:News

Numarul deceselor va depasi numarul nasterilor pana in 2015

Redactia Descopera.ro | 08.27.2008 | ● Vizualizări: 54
Numarul deceselor va depasi numarul nasterilor pana in 2015     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Rata deceselor va depasi rata nasterilor in Europa, pana in 2015, cand migratia va fi singura sursa de crestere a populatiei, anunta un nou raport al Uniunii Europene.

Statisticile arata ca populatia Europei imbatraneste din ce in ce mai repede, in vreme ce populatia tanara, platitoare de taxe, se micsoreaza.
Se pare ca numarul cetatenilor Uniunii Europene isi vor mari initial numarul de la 495 de milioane la 521 milioane pana in 2035, dupa care va scadea la 506 milioane pana in 2060.
Speranta de viata a oamenilor a crescut simtitor, iar persoanele care au in jur de 80 de ani isi vor tripla numarul de la 22 milioane, in prezent, la 61 milioane in 2060, anunta agentia Eurostat.

Oficialii UE avertizeaza guvernele tarilor membre ca trebuie facut mai mult pentru a preveni aceasta bomba a timpului care ameninta serios bugetele tarilor.
Daca in prezent, un pensionar este sustinut de patru oameni activi, in viitor numarul acestora se va injumatati, ajungand la doar doi oameni, ceea ce va crea un dezechilibru serios al bugetului.
Schimbarile in privinta populatiei vor varia de la tara la tara. In vreme ce tarile vest-europene isi vor mari rata de nasteri, alte tari est-europene se vor confrunta cu o scadere a acesteia. Daca in Marea Britanie procentul va creste pana in 2060 cu o patrime, in cazul Romaniei este prevazuta o scadere de 21%.

Sursa: Fox News