Prima pagină D:News

Amatorii de muzica house si drum’base risca sa ramana fara auz

Redactia Descopera.ro | 09.08.2008 | ● Vizualizări: 83
Amatorii de muzica house si drum’base risca sa ramana fara auz     muzica house, drum'base, surzire, pierderea auzului, medic orelist + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu de anvergura realizat de Institutul Regal pentru persoanele cu handicap auditiv din Marea Britanie a venit cu rezultate sumbre pentru amatorii de muzica ascultata la maxim. Jumatate din cei 2 700 de subiecti examinati si-au pierdut auzul datorita muzicii puternice din cluburi si de la festivaluri.

Medicii britanici declara ca se afla in fata unei situatii de-a dreptul alarmante, circa aproximativ 80% dintre persoanele examinate in studiu prezentand cazuri de infundare a urechilor si imbolnavire a organelor interne ale urechii. Cadrele medicale din RNID au lansat o campanie denumita” Dona’t loose your ears with your music”, in care sfatuiesc toti amatorii de muzica ascultata la maxim sa stea departe de difuzoarele cluburilor si cele ale festivalurilor. ORL-istul britanic Emma Harrison atrage atentia asupra periculozitatii acestui fenomen specific tinerei generatii, amintind ca procesul pierderii definitive a auzului este unul lent care se instaleaza pe nesimtite, dar care este ireversibil, persoana afectata ajungand la pierderea auzului in decurs de cativa ani.

Sursa : BBC News