Home » D:News » Gradina raiului exista in Irak

Gradina raiului exista in Irak

Gradina raiului exista in Irak
Publicat: 09.09.2008
Expertii O.N.U. au demarat in urma cu 4 ani un proiect destinat salvarii si conservarii renumitelor mlastini ale Irakului. Zonele sunt extrem de valoroase deoarece, conform exegetilor Bibliei, aici a existat mitica Gradina a Raiului, de unde Adam a fost izgonit dupa incalcarea poruncii divine.

Regiunile mlastinoase din sudul Irakului sunt inca subiect de contradictii serioase printre cercetatorii Bibliei, o parte dintre ei afirmand ca in acest loc a fost de fapt exilat Adam dupa izgonirea din Rai. Insensibil la aceste argumente, fostul dictator irakian Sadam Husein a creat aici un adevarat dezastru ecologic. Sadam a ordonat drenarea si secarea mlastinilor care marginesc anticele fluvii Tigru si Eufrat, in scopul pedepsirii revoltelor populatiei siite care traiesc in aceste zone.

Narmin Othman, ministrul mediului din Irak declara c aguvernul irakian intentioneaza declararea acestui biotop drept site Ramsar, rezervatie stiintifica si zona de interes mondial.
“Datorita actiunilor lui Sadam Husein, mlastinile erau in pericol de a disparea definitiv. Odata cu ele risca sa se piarda o cultura si o civilizatie unica in lume, aceea a arabilor dintre Tigru si Eufrat” continua acesta.
Conform ultimelor imagini oferite de sateliti circa 58% din Mlastinile Raiului au fost salvate. Mlastinile se intind pe o suprafata de 20 000 kilometri patrati.

Sursa : Discovery

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase