Home » D:News » Extraterestrii se pot folosi de stele pentru a crea internetul galactic

Extraterestrii se pot folosi de stele pentru a crea internetul galactic

Extraterestrii se pot folosi de stele pentru a crea internetul galactic
Publicat: 09.09.2008
Civilizatii extraterestre avansate pot trimite semnale in spatiu prin intermediul stelelor variabile, sugereaza un nou studiu. Aceste semnale ar fi echivalentul galactic al internetului.

“Daca exista, acest lucru poate fi revelat de o analiza a datelor stelare deja existente”, este de parere John Learned de la Universitatea Hawaii din Honolulu.
Learned si colegii sai si-au indreptatat atentia in mod special asupra stelelor care variaza ca luminozitate. Aceste cefeide variabile sunt atat de luminoase, incat pot fi vazute, chiar daca se afla la o distanta de 60 de milioane de ani lumina.

Datorita valurilor de energie, se creaza o pulsatie, care poate ajunge pana la nucleul planetei, incalzind-o si expandand-o. Acest lucru poate ii poate scurta ciclul de luminozitate. Ciclurile normale si cele scurte formeaza un cod binar, cu unitatile  elementare de informatie: 0 sau 1.
“Partea interesanta este data de faptul ca avem informatii despre variatia cefeidelor de peste un secol. Este nevoie doar de o privire atenta pentru a “citi” semnatura unei civilizatii extraterestre.”, declara Learned pentru New Scientist.

Sursa: New Scientist
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase