Home » D:News » Antropologii cred ca au descoperit secretul credintelor religioase

Antropologii cred ca au descoperit secretul credintelor religioase

Antropologii cred ca au descoperit secretul credintelor religioase
Publicat: 11.09.2008
Fara un standard comun pentru masurarea si compararea propagarii ideilor religioase atat in trecut cat si in prezent, antropologii au avut intotdeauna dificultati in actul studierii religiilor. In prezent, doi antropologi din cadrul Universitatilor din Missouri si Arizona, au creat un nou mod de studiu al religiilor bazat pe comunicarea verbala drept standard de identificare in locul speculatiilor privitoare la credintele despre supranaturalul care nu poate fi identificat.

“In locul studiului religiilor in perspectiva masurarii tendintelor de incredere in fiinte supranaturale, noi ne-am concentrat asupra comportamentului identificabil uman. Mai precis asupra comportamenului oamenilor care accepta motive si explicatii referitoare la supranaturalul si inexplicabilul din viata lor cotidiana” ,afirma Craig T. Palmer profesor asociat de antropologie la Universitatea din Missouri.
Echipa de cercetatori afirma ca a observat noi valente ale comunicarii interumane pe fond si substrat religios.
Astfel, comunicarea demonstreaza dorinta de a accepta, crede si primi fara nici o urma de scepticism, influenta unei persoane cu veleitati de lider religios. Fenomen extrem de similar cu cel in care copii accepta plini de incredere influenta si sfaturile parintilor.
“Aproape orice religie din lume, inclusiv credintele primitive si tribale, foloseste termeni familiari precum : tata, mama, frati, surori sau copii. Toate acestea pentru a crea ideea de familie si siguranta in special pentru noii membri” , declara profesorul Lyle Steadman, coautor al studiului.

Sursa : Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase