Prima pagină D:News

Femeile au cele mai rele cosmaruri

Redactia Descopera.ro | 09.12.2008 | ● Vizualizări: 240
Femeile au cele mai rele cosmaruri     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu de anvergura al psihologilor britanici atrage atentia asupra faptului ca femeile sufera de cosmaruri mai intense si mai puternice decat ale barbatilor. De asemenea, visele reprezentantelor sexului frumos sunt mai intense si lasa impresii mai puternice dupa momentul trezirii din somn.

O echipa mixta de psihologi si endocrinologi afirma ca schimbarile produse in organismul femeilor cauzate de aparitia menstruatiei, sunt cele responsabile de amplificarea ritmului cosmarelor.
Practic, conform specialistilor, aparitia cosmarelor este declansata de cresterea temperaturii corporale a femeilor in timpul perioadei de menstruatie.
Acesta noua teorie a venit in urma studierii rezultatelor ce parvin unor observatii asupra unui lot de 170 de femei cu varste cuprinse intre 20-40 ani. Studiul a mai evidentiat ca visele femeilor au o incarcatura emotionala mai mare decat a barbatilor.
“Femeile afectate de sindromul premenstrual au parte de vise agresive, agitate in care sunt urmarite de necunoscuti sau ajung in medii stranii si ostile”, declara psihologul Jennine Parker, coordonator al studiului.

Sursa Daily Mail