Home » D:News » Statuie gigantica a lui Buddha, dezgropata in Afghanistan

Statuie gigantica a lui Buddha, dezgropata in Afghanistan

Statuie gigantica a lui Buddha, dezgropata in Afghanistan
Publicat: 12.09.2008
Arheologii au descoperit o statuie uriasa a unui Buddha de 19 metri in zona centrala a Afghanistanului, in apropierea ruinelor unor statui gigantice distruse de islamistii talibani in urma cu 7 ani.

Echipa se afla in cautarea unui Buddha urias, de aproximativ 300 de metri lungime, a carui prezenta fusese semnalata de niste pelerini chinezi, in urma cu cateva secole, moment in care au facut o noua descoperire.
“In total au fost dezgropate 89 de relicve, printre care statuia de 19 metri, monede si obiecte din ceramica”, a sustinut Mohammad Zia Afshar, consilier la Ministerul Culturii.
Acesta a mai declarat ca statuia, reprezentata intr-o pozitie de somn, se afla intr-un stadiu avansat de degradare. Relicvele reprezinta ramasite ale civilizatiilor islamice si budiste din vechime.
Noua descoperire le-a redat cercetatorilor speranta ca vor gasi si cealalta statuie a lui Buddha, despre care se crede ca are nu mai putin de 300 de metri in lungime, conform marturiilor pelerinilor chinezi, pastrate pana astazi.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase