Home » D:News » China si-a desemnat proprii cosmonauti

China si-a desemnat proprii cosmonauti

China si-a desemnat proprii cosmonauti
Publicat: 17.09.2008
China a anuntat intr-o conferinta de presa speciala, numele celor trei astronauti desemnati sa efectueze cea de a treia misiune spatiala a acestei tari, anunta BBC.

Pilotul de vanatoare Zhai Zhiang in varsta de 42 de ani va fi astfel primul chinez care va iesi in spatiul cosmic. El va fi insotit de Liu Boming si Jing Haipeng, in cadrul misunii spatiale chineze Shenzhou VII, programata sa ia startul pe data de 25 septembrie, 21:10 ora locala.
Primele iesiri si activitati in spatiul cosmic efectuate vreodata de un etnic chinez vor fi transmise in direct printr-un sistem de ultima ora de camere video, amplasate atat in exteriorul cat si in interiorul navetei spatiale. Cosmonautul Zhai va efectua o manevra care va dura circa 40 de minute, in spatiul cosmic din apropierea navetei.
Rolul principal al celor doi colegi ai sai va fi acela de a asigura costumul spatial purtat de acesta, precum si a-l ajuta sa il imbrace.
Costumul spatial respectiv este de ultima generatie si a fost creat de o echipa mixta de specialisti ruso-chinezi. Costul unui singur astfel de costum este de aproximativ 15 000 dolari.
Mass media chineza anunta ca acesta este primul pas important al misiunii spatiale chineze, al carei scop final este acela de a construi o baza permanenta pe Luna, pana in anul 2025.

Sursa : BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase