Home » D:News » Mistretii, ursii si lupii revin in Scotia

Mistretii, ursii si lupii revin in Scotia

Mistretii, ursii si lupii revin in Scotia
Publicat: 18.09.2008
Mistretii, lupii, rasii sau pisicile salbatice dominau odiniara padurile si crestele scotiene. Eradicate datorita vanatorii intensive, aceste mamifere revin in nordul Marii Britanii multumita eforturilor grupurilor ecologiste si a celor conservatoare, anunta publicatia britanica TheIndependent.

Intr-o conferinta ce a avut loc astazi la Inverness, biologii englezi si scotieni au sustinut ca succesul reintroducerii unor specii de pasari precum si a castorilor in fauna Marii Britanii nu poate decat sa incurajeze astfel de initiative. Primul pas, in opinia cercetatorilor ar fi acela al reintroducerii in fauna locala a mamiferelor originare din aceste locuri.

„Nu este vorba aici de a recrea trecutul Scotiei sau al Angliei. Pur si simplu este vorba de refacerea ecosistemului Marii Britanii in care animale precum lupii, ursii, mistretii sau pisicile salbatice joaca un rol extrem de important. Pe de alta parte, nu trebuie ignorat impactul pe care asemenea animale il au asupra turismului. Reintroducere rasilor in rezervatiile din Germania si Elvetia a atras un numar important de turisti in aceste locuri”, sustine Dan Pullpet, membru al grupul ecologist Trees of Life.

Exista, insa, si voci care se opun acestei initiative datorita pericolului pe care animalele il pot prezenta fata de oameni sau fata de animalele domestice.

„Oamenii infrunta pericole mai mari in fiecare zi, asa cum sunt sofatul sau posibilitatea aparitiei unor boli grave. Cu toate acestea, ei le percep ca pe niste parti ale vietii”, argumenteaza acelasi Dan Pullpet.

Sursa:TheIndependent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase