Home » D:News » Ciorile sunt cele mai inteligente animale

Ciorile sunt cele mai inteligente animale

Ciorile sunt cele mai inteligente animale
Publicat: 18.09.2008
Se pare ca ciorile sunt mai capabile sa rezolve problemele decat maimutele, mult timp considerate cele mai inteligente animale de catre cercetatori. Etologii neozeenladezi au creat o serie de teste de inteligenta pentru animale la care ciorile au obtinut un punctaj superior cimpanzeilor.

Echipa etologilor de la Universitatea din Auckland condusa de profesorul Alex Taylor a supus unor teste de inteligenta un numar de sase ciori. Rezultatele au fost cel putin surprinzatoare pentru intreaga comunitate stiintifica deoarece oamenii s-ar putea afla in ipostaza de a accepta ca aceste pasari sunt cele mai inteligente specii de pe planeta dupa om. Surpriza cercetatorilor a fost cu atat mai mare cu cat ciorile au obtinut un punctaj mai bun decat cimpanzeii, considerati multa vreme drept cele mai inteligente specii de animale dupa om.
Testele respective au fost adaptate initial pentru a testa gradul de inteligenta al maimutelor. In premiera, etologii neozeenlandezi s-au hotarat sa aplice ciorilor acest tip de teste avansate folosite doar pentru primate.
Pentru a fi siguri de rezultatul neasteptat, cercetatorii au prezentat ciorilor un nou test pentru a cerceta asocierea actiunilor logice ale acestor pasari. Toate ciorile au rezolvat testul cu maxim de punctaj primind recompense constand in nuci si alune. Cimpanzeii, in schimb, au ratat si acest ultim test obtinand un punctaj net inferior celui al ciorilor.

Sursa : New Scientist
 
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase