Home » D:News » Betia ca obiect de studiu

Betia ca obiect de studiu

Betia ca obiect de studiu
Publicat: 19.09.2008
Cercetarile Departamentului Sanatatii Nationale din Mare Britanie asupra persoanelor alcoolice au venit cu o concluzie neasteptata. Conform datelor obtinute de cercetatorii britanici, dependentii de bauturi alcooloce se impart in nu mai putin de 9 categorii, in functie de trasaturile de personalitate, mediul din care provin si anturajul frecventat.

Expertii care au coordonat studiul declara ca informarea dependentilor de alcool in legatura cu tipul de bautor in care se incadreaza, precum si cauzele acestei clasificari, au ajutat confortului psihic al acestor persoane.
Studiul in sine s-a concentrate asupra acelor persoane care beau frecvent cantitati mari de alcool. In termenii specialistilor britanici acest lucru se traduce prin consumul a 35 de pahare pe saptamana pentru femei si 50 pentru barbati. De exemplu, in categoria bautorilor stresati au fost inclusi cei care lucreaza in medii stresante, si au devenit in ultima instanta alcoolici datorita folosirii bauturilor alcoolice drept singura metoda de a se relaxa. Bautorul depresiv, in schimb, recurge la pahar datorita unei crize, de regula financiara sau sentimentala. Campania a avut drept obiect de studiu barbatii si femeile britanice, trecuti de varsta de 35 de ani. Ministrul britanic al sanatati, Dawn Primarolo admite ca lupta cu bautorii inveterati are putine sanse de succes, in schimb se declara incantat de noua apropiere si definire a betivului din societatea britanica, considerand ca astfel victimele alcoolului vor intelege mai usor cauzele si efectele viciului lor.
Bautorii Regatului Unit se incadreaza in urmatoarele categorii : -Bautorul depresiv, Bautorul stresat, Bautorul de anturaj si atmosfera, bautorul conformist, bautorul din plictiseala, bautorul macho, bautorul hedonist, bautorul dependent de barurile si cluburile din imprejurimile casei.

Sursa : BBC
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase