Home » D:News » Aparitie socanta langa un cimitir englezesc

Aparitie socanta langa un cimitir englezesc

Aparitie socanta langa un cimitir englezesc
Publicat: 22.09.2008
Kevin Hehir, un britanic in varsta de 48 de ani, a avut parte de o intalnire pe care, cu siguranta, nu o va uita prea curand. Acesta a reusit sa fotografieze un animal extrem de rar, despre care expertii biologi spun ca nu isi pot explica modul in care a ajuns in insulele britanice.

Barbatul se indrepta spre casa, atunci cand misterioasa creatura i-a aparut brusc in fata. „Semana cu o vulpe, dar era complet neagra. Am fost convins ca vulpile negre nu sunt decat un mit. M-am simtit de parca diavolul se uita fix catre mine”, declara Kevin Hehir.
Fotografia realizata de britanic, in apropierea cimitirului din Chorley Lancs, a fost analizata de expertul Terry Nutkins, cel care si-a exprimat uimirea fata de aparitia neasteptata.

„Cu siguranta este vorba de o vulpe neagra. Nu exista niciun motiv de temere decat, poate, cel din superstitiile locale legate de vederea unui animal negru. Mai degraba este vorba de o descoperire senzationala. Nimeni nu stia ca asemenea animale traiesc in Marea Britanie. De fapt, culoare neagra a vulpilor este o anomalie genetica, neexplicata inca de oamenii de stiinta. Asemenea animale au mai fost semnalate in Australia, in Europa continentala si in Asia, dar niciodata in Anglia”, sustine acelasi Nutkins.

Nu toti oamenii de stiinta sunt, insa, de aceeasi parere. Conform lui David Dunlop, un biolog britanic, vulpea fotografiata este, in realitate, o vulpe rosie care, datorita procesului de naparlire, a capatat temporar aceasta culoare. Acelasi om de stiinta sustine ca vulpile negre sunt o realitate comuna in America de Nord, acolo unde vanatoare de vulpi nu a capatat niciodata proportiile din Marea Britanie.

Sursa:TheTelegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase