Prima pagină D:News

A fost descoperit cel mai mare diamant prelucrabil din lume

Redactia Descopera.ro | 09.24.2008 | ● Vizualizări: 878
A fost descoperit cel mai mare diamant prelucrabil din lume     diamant, bijuteriile coroanei britanice, gema, leshoto, africa de sud + zoom
Galerie foto (1)

Un diamant in stare gema, care ar putea deveni cea mai mare piatra pretioasa daca va fi polizat si prelucrat, a fost descoperit in mina Letseng detinuta de compania Gem Diamonds din Leshoto, sudul Africii.

Diamantul in cauza are 478 carate si este al douazecilea ca marime intre toate diamantele descoperite . Expertii companiei miniere care l-a descoperit sunt de parere ca noua piatra pretioasa nu are nici un defect. In cazul in care va fi polizat si prelucrat, noul diamant va avea 150 carate si va valora cateva zeci de milioane de lire sterline.
“La o examinare preliminara rezulta ca acest diamant va stabili un nou record in clasa diamantelor polizate datoriata culorii si claritatii sale extraordinare” declara Clifford Elphick, seful executive al compainei Gem Diamonds.
Astfel, noul diamant il va depasi pe faimosul Kooh I Noor, cel mai mare diamant dintre bijuteriile Coroanei Britanice, care are “doar” 105 carate.
Cel mai mare diamant nefinisat din lume a fost descoperit in anul 1905 in Cullinan, avand 3 106 carate, neprelucrat.
 

Sursa : Fox News