Home » D:News » O minge de ping-pong salveaza viata unei fetite

O minge de ping-pong salveaza viata unei fetite

O minge de ping-pong salveaza viata unei fetite
Publicat: 26.09.2008
Costa numai 2 dolari si pana acum a fost considerata doar putin mai mult decat o jucarie. O simpla minge de ping-pong o tine insa in viata pe micuta Mackenzie Argaet, in urma operatiei de transplant de ficat pe care a suferit-o.

In premiera mondiala, doctorul Albert Shun, de la Children’ s Hospital din Westmead, a folosit o metoda cel putin bizara atunci cand s-a confruntat cu o problema medicala in timp ce o opera pe fetita de doi ani.
Nascuta cu o dereglare biliara, Mackenzie, din Canberra, a suferit interventia care i-a salvat viata la inceputul anului, cand, o portiune de ficat de dimensiuni adulte i-a fost introdusa in trup. Doctorul Shun a descoperit insa ca aceasta era prea mare si exercita presiune pe vasele de sange ale fetitei, ceea ce i-ar fi putut fi fatal. Cunoscand posibilitatea folosirii mingiutelor de ping-pong in rezolvarea unor dificultati medicale, a decis sa le incerce eficienta si in transplantul chirurgical.
Artificiul s-a dovedit un succes, iar Mackenzie este primul pacient din lume al unui transplant, in cazul caruia o minge de ping-pong a fost folosita ca un tampon intre ficat si artere. De la operatia copilului, Dr. Shun si echipa au mai folosit procedura in cateva randuri.
Doctorul spune ca ficatul lui Mackenzie va creste in jurul mingiei fara a provoca vreo infectie. Nestiind ca are un obiect strain in corpul ei, Mackenzie isi traieste acum viata ca orice copil de varsta ei.

Sursa: The Daily Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase