Home » D:News » Ce va ramane in urma noastra atunci cand toti vom disparea?

Ce va ramane in urma noastra atunci cand toti vom disparea?

Ce va ramane in urma noastra atunci cand toti vom disparea?
Publicat: 29.09.2008
Care va fi ultima impresie pe care umanitatea o va lasa, sa spunem peste 100 de milioane de ani? Aceasta este ideea de la care a plecat omul de stiinta Jan Zalasiewicz de la Universitatea din Leicester atunci cand si-a publicat studiul de anvergura asupra viitorului indepartat al Terrei, anunta ScienceDaily.

Jan Zalasiewicz preia  postura unui extraterestru care exploreaza Pamantul in viitorul indepartat. Conform presupunerilor omului de stiinta, primele teste care vor fi efectuate vor fi cele geologice. Cat de curand, extraterestrii ar urma sa afle o poveste grandioasa a miscarii continentelor, a erelor glaciare, a urmelor de viata care ar merge inapoi in timp pentru mai multe miliarde de ani, a catastrofelor naturale si a ascensiunii si scaderii drastice a oceanelor. Dar poate cea mai importanta descoperire a vizitatorilor din spatiul extraterestru ar fi cea  a unei schimbari dramatice a climei si a disparitiei totale a oricarei urme de viata.

„Din perspectiva a 100 de milioane de ani in viitor, atunci cand umanitatea va fi disparut, cu siguranta, de multa vreme, suprematia omului pe Terra nu va reprezenta mai mult decat inseamna pentru noi era dinozaurilor. Ce urma vom lasa noi in rocile Pamantului? Ce se va alege de marile noastre orase, drumuri, de materialele plastice si de creatiile noastre? Ce fosile vor ramane in urma noastra?  Cu siguranta ca urmele lasate de umanitate vor fi cele ale impactului pe care il are asupra mediului inconjurator si asupra climei. Acestea sunt singurele dovezi care ne vor supravietui”, sustine Jan Zalasiewicz.

„O simpla privire in viitor poate reprezenta un semnal de alarma. Activtitatile noastre deja au lasat o urma puternica pe fata Terrei, si nu este vorba de o urma pozitiva. Inca nu este tarziu sa limitam efectele actiunilor noastre de zi cu zi. Nu cred ca ne dorim ca exploratorii din viitor sa ne considere doar niste primate bipede extrem de stupide”, concluzioneaza autorul studiului.

Sursa: ScienceDaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase