Home » D:News » Cand va avea ziua 25 de ore?

Cand va avea ziua 25 de ore?

Cand va avea ziua 25 de ore?
Publicat: 01.10.2008
In vreme ce multi dintre noi viseaza la o zi de 25 de ore, cercetatorii au efectuat studii pentru a proba posibilitatea acestui fapt.

“Pamantul face o rotatie completa in jurul axei sale cu o variatie a timpului de un milion la o secunda”, declara fizicianul Tom O’Brian, de la Institutul National de Standarde si Tehnologii. Oamenii de stiinta detin informatii importante despre miscarea si viteza de Pamantului, mergand cu pana la 2500 de ani in urma, bazate pe observatiile pozitiilor Soarelui pe cer in timpul eclipselor solare. In timp, viteza de rotatie a Pamantului in jurul axei sale s-a modificat foarte usor, iar ziua a devenit mai lunga cu 15 milioane pana la 25 milioane dintr-o secunda. Chiar daca timpul necesar rotatiei in jurul axei ar fi mai mare, cercetatorii aproximeaza ca va fi nevoie de inca 140 milioane de ani inainte ca ziua sa aiba 25 de ore.

Daca ziua nu se va prelungi decat in viitorul foarte indepartat, oamenii de stiinta anunta ca nu trebuie sa ne facem griji pentru adugarea unei alte zile in calendar. Desi timpul in care Pamantul se roteste in jurul axei sale variaza, miscarea in jurul Soarelui este cat se poate de exacta si nu da semne ca lucurile se vor schimba prea curand.

Sursa: Popsci
 

Mai puteti citi pe aceeasi tema:

Zilele vor avea 25 de ore in viitorul apropiat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase