Home » D:News » Piramida antica peruana, descoperita prin satelit

Piramida antica peruana, descoperita prin satelit

Piramida antica peruana, descoperita prin satelit
Publicat: 06.10.2008
O noua tehnologie de monitorizare, folosita de sateliti, a reusit sa penetreze straturile de pamant si de piatra din zona desertului Cahuachi din Peru, identificand in subsol, o piramida antica, realizata dintr-un amestec argilos. Anuntul a fost emis de o echipa de cercetatori italieni in cadrul unei conferinte tinute la Roma.

Nicola Masini si Rosa Lasaponara, de la Consiliul National de Cercetare din Italia, au descoperit piramida in urma analizarii imaginilor obtinute cu satelitul Quickbird, pe care l-au folosit in sondarea solului peruvian.
Cercetatorii au investigat suprafata de testare de pe valea raului Nazca.  Acoperita de iarba si de plante, zona se afla la aproximativ 2 kilometri de situl arheologic din Cahuachi, cel care contine ramasitele a ceea ce se considera ca este cel mai mare oras din lut, de pe Pamant.

Cu ajutorul satelitului Quickbird, Masini si echipa sa au obtinut imagini multispectrale si in infrarosu, de inalta rezolutie. Dupa ce fotografiile au fost optimizate prin metode speciale, s-a obtinut o vizualizare detaliata a unei piramide uriase.

Descoperirea nu este una socanta pentru arheologi, deoarce se crede ca nu mai putin de 40 de movile de pamant din Cahuachi contin ramasite ale unor structuri importante.
“Stim ca multe constructii sunt inca ingropate sub nisipurile din Cahuachi, dar pana acum, a fost aproape imposibil sa le localizam si sa le detectam forma, din perspectiva aeriana”, a declarat Masini. “Cea mai mare problema a fost contrastul foarte scazut intre argila, care este un pamant uscat de soare si subsolul de pe fundal.”

Cahuachi este cel mai bine cunoscut sit arheologic al civilizatiei Nazca. Aceasta a inflorit in Peru intre secolul I i.Hr. si secolul V d.Hr., cunoscand declinul odata cu exercitarea dominatiei Imperiului Inca asupra Anzilor.

Sursa:Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase