Prima pagină D:News

Internetul, vinovat de escaladarea conflictelor rasiale

Redactia Descopera.ro | 10.07.2008 | ● Vizualizări: 186
Internetul, vinovat de escaladarea conflictelor rasiale     viktor grin, nationalism, rasism, rusia, internet, violenta, jocuri video + zoom
Galerie foto (1)

Procurorul General al Rusiei, generalul Viktor Grin, a lansat un atac dur la adresa site-urilor pe care le considera direct vinovate de accentuarea sentimentelor rasiste si nationaliste in intreaga lume. Numai in Rusia, a mentionat oficialul rus, exista peste 500 de site-uri care incita la violente interetnice.

Viktor Grin a prezentat un raport in care semnaleaza existenta unor site-uri web care ofera instructiuni pentru fabricarea explozibililor si care descriu amanuntit modul in care poate fi plasata o bomba pentru a cauza cat mai multe victime. Oficialul rus a adaugat faptul ca nu ar trebui sa mire pe nimeni daca atacuri teroriste, inspirate de pe net, vor incepe sa aiba loc pe teritoriul Rusiei. De asemenea, procurorul general rus a sustinut ca violentele jocuri video reprezinta una dintre cauzele cresterii actelor de violenta interetnica.

Rusia s-a lovit in ultima perioada de un val de acte extremiste fara precendent. 19 crime au fost comise in Rusia in prima jumatate a anului, dintre care 17 au avut loc numai in Moscova. Atacatorii, tineri cu varste intre 16 si 22 de ani, au avut ca tinte predilecte persoane din Uzbekistan, tajikistan, Azerbaijan, Armenia si Kirghistan.

Sursa:Pravda