Home » D:News » India isi va lansa propria naveta pe Luna

India isi va lansa propria naveta pe Luna

India isi va lansa propria naveta pe Luna
Publicat: 09.10.2008
Prima misiune spatiala indiana ce va avea ca tinta satelitul natural al Pamantului se afla in ultimele stadii de pregatire si va lua startul in data de 22 octombrie 2008. India intra, astfel, alaturi de China intr-o intrecere spatiala pe care multi o aseamana cu cea dintre Statele Unite si Uniunea Sovietica, anunta FoxNews.

Organizatia Indiana pentru Cercertari Spatiale (ISRO) a facut astazi publica informatia conform careia o racheta ce va purta modulul lunar Chandrayaan-1 va fi lansata in spatiu dintr-o locatie aflata in sud-estul Indiei. Conform oficialilor indieni, misiunea nu implica un echipaj uman si va putea fi amanata pentru 26 octombrie in cazul in care conditiile meteo nu vor permite decolarea.

Planul initial prevedea ca misiunea sa aiba loc in luna aprilia a acestui an, dar defectiunile aparute la racheta transportoare au amanat pana in prezent proiectul de 82 de milioane de dolari. In misiunea spatiala indiana au fost implicate mai multe tari printre care si Statele Unite ale Americii.

Sursa:FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase