Home » D:News » Criza apei potabile afecteaza armata americana

Criza apei potabile afecteaza armata americana

Criza apei potabile afecteaza armata americana
Publicat: 09.10.2008
Departamentul de presa al Pentagonului a declarat recent ca soldatii americani, armamentul din dotare, hrana si combustibilul, sunt principalele atu-uri ale U.S.Army in teatrele de operatiuni militare in care este implicate, cu amendamentul ca armata Americana nu poate opera pe perioade lungi de timp fara o aprovizionare constanta cu apa, afirma in continuare Tad Davis, secretar in cadrul armatei americane si expert in probleme de mediu, siguranta si igiena.

“Cineva a spus recent ca apa este petrolul mileniului trei, pe langa faptul ca inclin sa-i dau dreptate, mai sunt multe alte aspecte legate de aplicatiile si aprovizionarea cu apa curenta in zilele noastre”, a declarat Tad Davis in cadrul Reuters Global Environment Summit.
In Irak, la ora actuala, aproximativ 80% din totalul transporturilor de material destinate armatei americane, contin recipiente cu apa de baut sau combustibili. Insa in ultimul semestru s-a observat o crestere fara precedent a consumului de apa potabila si apa destinata spalatului.
Ca un raspuns la aceste necesitati, comandantii militari ai operatiunilor americane din Irak, au inceput constructia a sase fabrici de imbuteliere a apei potabile.
In Statele Unite, dimensiunile problemei legate de consumul de apa sunt mult mai mari si mai complexe. Din acesta cauza, militarii americani din Irak au fost sfatuiti de oficiali ai Pentagonului sa utilizeze cat mai rational apa trimisa din Statele Unite, precum si sa gaseasca metode eficiente de purificare sau reutilizare a apelor uzate.

Sursa : Reuters
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase