Home » D:News » Sute de pinguini, naufragiati misterios pe plajele braziliene

Sute de pinguini, naufragiati misterios pe plajele braziliene

Sute de pinguini, naufragiati misterios pe plajele braziliene
Publicat: 10.10.2008
Peste 370 de pinguini adusi de apa in mod misterios pe plajele ecuatoriale din Brazilia, au fost trimisi acasa cu avionul.

Pinguinii au fost transportati spre sud, pentru a se afla mai aproape de apele inghetate ale habitatului lor natural. Operatiunea a presupus folosirea unei aeronave-marfar si a reprezentat cel mai mare transfer de acest gen facut vreodata in America de Sud.

Animalele au fost eliberate pe o plaja din sudul Braziliei si indrumate spre ocean. Expertii spera ca un mic grup de pinguini varstnici, eliberati impreuna cu cei tineri, sa-i ghideze pe acestia spre sudul Patagoniei.

In mod firesc, pinguinii Magellan se imperecheaza in colonii mari din sudul Argentinei si migreaza spre nord, in perioada martie-septembrie, atat cat tine coasta sud-vestica a Braziliei. Ecologistii spun ca nu se stie de ce s-au aventurat atat de mult in nord, dar banuiesc ca pinguinii s-ar fi lasat purtati de curentii calzi mai departe de perimetrul lor obisnuit.

Un reprezentant al Fundatiei Internationale pentru Bunastarea Animalelor, Chris Cutter, spune ca numarul total al pinguinilor care au fost adusi de valuri pe coasa nord-estica a Braziliei in ultimele luni, se ridica la aproape 1.000.

Sursa:Sky News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase