Home » D:News » Rusia si China se opun Razboiului Stelelor

Rusia si China se opun Razboiului Stelelor

Rusia si China se opun Razboiului Stelelor
Publicat: 10.10.2008
Desi nu la fel de mediatizata precum cea din timpul Razboiului Rece, cursa inarmarilor dintre Rusia si Statele Unite precum si din tarile puternic industrializate inca se afla in desfasurare, anunta agentia rusa de presa Ria Novosti.

„Ronald Reagan a reusit odata sa atraga Rusia intr-o cursa nebuneasca a inarmarilor, denumita inca de pe atunci „Razboiul Stelelor”. Cursa nu a facut decat sa agraveze criza din interiorul URSSS care, dublata de esecul din Afganistan a dus la prabusirea colosului sovietic.  Moscova face tot posibilul pentru a evita un nou scenariu de acest gen. Atat presedintele Medvedev cat si premierul Vladimir Putin au anuntat ca bugetul militar va fi majorat in 2009 cu aproape 27%”, declara Aleksei Makarkin, un inalt oficial al armatei ruse.

Pentru a face fata bugetului urias alocat armatei de catre SUA , Rusia si China au semnat un tratat prin care isi manifesta intentia de a colabora pe viitor dar si de a incerca sa stopeze profilerarea armelor de distrugere in masa, precum si transportarea acestora in spatiu. De asemenea, cele doua tari au facut un apel catre Organizatia Natiunilor Unite in incercarea de a atrage si alte puteri de partea lor.

Chiar daca propunerea ruso-chineze nu a fost luata in discutie la ONU si nu a fost supusa votului, guvernele celor doua tari au anuntat ca vor continua sa traga un semnal de alarma asupra a ceea ce poate deveni urmatorul razboi cu implicatii planetare – razboiul in spatiu.

Sursa:Ria Novosti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase