Home » D:News » Sangele de rechin – un posibil medicament anticancer

Sangele de rechin – un posibil medicament anticancer

Publicat: 14.10.2008
Sangele de rechin – un posibil medicament anticancer
Cercetatorii australieni din cadrul Universitatii La Trobe din Melbourne au descoperit recent ca anticorpii din sangele de rechin pot deveni o arma redutabila in lupta cu diverse forme de cancer.

Cu toate ca rechinii au un sistem imunitar asemanator cu cel al oamenilor, anticorpii produsi de organismul lor sunt exceptionali de puternici si eficienti. Cercetatorii trag speranta ca aceste calitati deosebite ale anticorpilor de rechini pot preveni raspandirea si generalizarea unor forme de cancer uman. Noul medicament va face parte dintr-o noua generatie de medicamente de sinteza interspecifica.
Echipa cercetatorilor australieni a descoperit ca anticorpii rechinilor rezista cu succes, atat temperaturilor foarte inalte, cat si mediilor extrem de acide sau alcaline, prin urmare, pot supravietui mediului din intestinele umane, trasatura esentiala in cadrul realizarii unei pilule anti-cancer.
Rechinii au fost alesi pentru acest proiect revolutionar datorita sistemului lor imunitat imbatabil, precum si faptului ca nu sufera niciodata de infectii.Exista deja dovezi cum ca anticorpii de rechini stopeaza dezvoltarea cancerului de san si sunt eficienti in tratarea malariei si artritei reumatoide.

Sursa: BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase