Home » D:News » Tehnologii moderne in sprijinul educatiei

Tehnologii moderne in sprijinul educatiei

Tehnologii moderne in sprijinul educatiei
Publicat: 15.10.2008
SIVECO Romania lanseaza o noua initiativa menita sa-i motiveze pe cei mai activi formatori in predarea lectiilor pe calculator. Premierea acestora va avea loc la sfarsitul anului scolar 2008-2009, in cadrul celei de-a cincea editii a Scolii de Vara SIVECO. Evenimentul se va desfasura in luna august 2009 si va avea drept tema centrala importanta formarii cadrelor didactice in sistemul educational din Romania.

Instruirea in utilizarea platformei AeL si elaborarea de materiale educationale este un prim pas pe care trebuie sa il urmeze cadrele didactice interesate sa dobandeasca noi competente. Programele de instruire adresate cadrelor didactice urmaresc stimularea acestora pentru integrarea tehnologiei in procesul educational, in vederea imbunatatirii eficientei invatarii.

“Cred ca este o sansa importanta pentru profesorii formatori sa dialogheze cu interlocutori experimentati. Toti cei invitati sunt adevarati profesionisti in domeniul instruirii adultilor, iar dezbaterile vor aduce cu siguranta un schimb intens de informatii si bune practici ce au drept scop cresterea eficientei cursurilor de formare continua adresate cadrelor didactice” a declarat Dana Vladoiu, Project Manager in cadrul SIVECO Romania.

Pe masura ce sistemul educational din Romania se aliniaza la cerintele impuse de Uniunea Europeana, profesorii trebuie sa faca fata unor schimbari majore a modului in care metodele clasice de predare sunt inlocuite de noi metodologii. Programele de formare adresate cadrelor didactice urmaresc obtinerea de competente specifice pentru secolul XXI, dezvoltarea colaborarii intre profesori pentru obtinerea unor rezultate semnificative si cresterea eficientei activitatii de predare.

Faptul ca sistemul AeL nu se adreseaza instruirii in informatica, ci procesului didactic in ansamblul sau, este reflectat si de specializarea profesorilor care au fost formati pana in prezent in cadrul SEI (Sistem Educational Informatizat): biologie, chimie, engleza, fizica, franceza, geografie, informatica, istorie, matematica, religie, literatura.

SIVECO Romania participa activ la proiecte educationale de anvergura, atat din perspectiva statutului sau de producator de solutii de eLearning, cat si prin numeroasele initiative de sprijinire a educatiei in general si a celei informatice in special, derulate prin intermediul Centrului Virtual de Excelenta SIVECO. Compania urmareste promovarea constanta a performantei in educatie, implicandu-se in sprijinirea olimpiadelor nationale de informatica, organizarea concursului national de software educational Cupa SIVECO si .campion. Acesta este un program de pregatire de performanta in informatica (ce se desfasoara online pe site-ul: http://campion.edu.ro/) sustinut de profesori de prestigiu si studenti, fosti castigatori ai olimpiadelor internationale de informatica.

“Pe baza experientei obtinute in urma implementarii unor proiecte majore in domeniul invatamantului, compania noastra incearca sa identifice modalitatile cele mai eficiente prin care utilizarea tehnologiilor moderne vine in sprijinul educatiei”, spune Dana Vladoiu.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internaţionali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta. SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume. Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase